FAQ

Hieronder vind je antwoorden op de meeste veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar bedrijfsscholing@parnassiagroep.nl.
Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Toegang

Hoe kom ik snel en gemakkelijk bij het leerportaal? Je kunt via internet rechtstreeks naar: extern.parnassia-academie.nl. Je kunt dit adres aanklikken, of kopiëren en in de adresbalk plakken (overtypen mag natuurlijk ook).

Tip! Sla het adres op in je favorieten. Ben je het adres even kwijt? Ook via Google kun je ons opzoeken.

Zoeken

Hoe zoek ik een (leer)activiteit in de catalogus? Vanaf home kun je direct zoeken naar een training, congres of online cursus op (een deel van) de naam van de (leer)activiteit. Wil je gerichter zoeken? Open dan de catalogus en maak gebruik van de filteropties die je vindt aan de linkerkant van de pagina. 

In de catalogus vind je ons aanbod. Zoek je een training, (online) cursus of congres over een specifiek onderwerp? Gebruik dan het zoekveld. Zoeken op doelgroep, thema of andere kenmerken is ook mogelijk via de zoekfilters. Linksboven kan je ook nog zoeken naar programma's.
Wil je vervolgens de zoekresultaten overzichtelijk kunnen vergelijken? Selecteer 2 of meerdere leeractiviteiten die getoond worden en kies voor 'vergelijken'.

Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven voor een training/congres? Wanneer je je wilt inschrijven voor een training dan kun je dit direct doen als er op de trainingsdatum van je keuze nog plaatsen beschikbaar zijn. Je klikt op ‘inschrijven’ en klikt op ‘inschrijving versturen’. Heb je nog opmerkingen bij je inschrijving? Voeg die dan toe in het opmerkingenveld.

Ik wil me inschrijven voor een training, maar er zijn geen (geschikte) data beschikbaar. Wat moet ik nu doen? Je kunt je inschrijven op de wachtlijst. Je wordt dan per e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe trainingsdata. De wachtlijst vind je bij de leeractiviteit onder de tab 'plaats en data'. Wanneer je klikt op de button aanmelden wachtlijst’, heb je ook de mogelijkheid om een begin- en einddatum in te vullen van de periode waarin je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe trainingsdata. Klik vervolgens op aanmelden.

Ik wil me inschrijven voor een training maar de gewenste datum is volgeboekt. Wat moet ik nu doen? Je kunt je inschrijven voor de reservelijst. Wanneer een specifieke trainingsdatum is volgeboekt, heb je de mogelijkheid om jezelf op de reservelijst van deze training te zetten. Dit doe je door op de knop 'reservelijst' te klikken. Je ontvangt dan een e-mail wanneer er alsnog een plek beschikbaar is gekomen; bijvoorbeeld omdat iemand zich heeft afgemeld.

Hoe kan ik me inschrijven voor een online cursus? Wanneer je je wilt inschrijven voor een online cursus dan kun je dit direct doen. Je klikt de online cursus van je keuze aan en klikt op ‘Direct inschrijven’.

Hoe kan ik een training voor mijn team aanvragen? Je kunt een groepstraining aanvragen via het maatwerkformulier. Vanaf home kun je direct zoeken naar de training op (een deel van) de naam van de (leer)activiteit. In de leeractiviteit waarvoor een groepstraining mogelijk is staat een link opgenomen naar het maatwerkformulier. 

Annuleren

Hoe kan ik mijn deelname aan een leeractiviteit annuleren? Houd er rekening mee dat er aan een leeractiviteit kosten verbonden kunnen zijn (Klik hier voor de algemene voorwaarden). Kun je toch niet aan de training deelnemen? Annuleer dan meteen je deelname via 'mijn leerplein'. Ga naar de leeractiviteit en klik op 'opties'. Een dropdown menu opent. Klik vervolgens op 'annuleren'. Is er een collega die in jouw plaats wil deelnemen? Geef deze dan direct op als vervanger bij 'vervanger opgeven'.

Bedenktermijn

Kan ik afzien van deelname aan een leeractiviteit? Ja, nadat je je hebt ingeschreven voor de training heb je gedurende 14 dagen het recht de overeenkomst (inschrijving) zonder opgaaf van reden te ontbinden, tenzij de training voor de afloop van de termijn reeds is begonnen. Mocht je binnen deze termijn besluiten af te zien van deelname stuur dan een bericht naar bedrijfsscholing@parnassiagroep.nl. Wanneer je na deze termijn wilt afzien van deelname, dan zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. Houd er rekening mee dat bij inschrijving op een online cursus kostenloos annuleren altijd mogelijk is, mits de online cursus nog niet geopend is (klik hier voor de algemene voorwaarden).

Pauze

Kan ik een online cursus tussentijds pauzeren en op een later moment weer verdergaan? Ja, je kan eenvoudig tussentijds pauzeren. Je sluit de online cursus af, zodat je voortgang wordt opgeslagen. De online cursus onthoudt waar je bent gebleven. Het maakt hierbij niet uit op welke computer je na een onderbreking verder gaat met de online cursus. Je voortgang is vastgelegd. Het advies is wel om toetsen volledig af te ronden en die niet tussentijds te sluiten.

Volgen online cursus

Hoe start ik een e-module? Op de online cursuspagina vind je de e-module die bij de online cursus hoort. Hier kun vervolgens de e-module openen door te klikken op ‘Ga naar de e-module’.

Hoe kan ik verder met een online cursus? Vanuit ‘Mijn leerplein’ kun je verder gaan met de online cursus. De pagina opent op je actuele inschrijvingen. Klik vervolgens op de button ‘Naar online cursus’ om verder te gaan met de online cursus.

Ik krijg de e-module niet volledig op het scherm. Kan ik de weergave aanpassen? Ja, je kunt eerst functieknop F11 indrukken en controleer of je internetbrowser op 100% staat. Is het beeld nog niet volledig? Dan moet je waarschijnlijk de schermresolutie aanpassen. Op je werkplek doe je dit via het Startscherm. Klik op Schermresolutie en kies hier een hogere resolutie. Een andere mogelijkheid om de e-module passend te maken, is om met Ctrl + in te zoomen, of met Ctrl – uit te zoomen. Je kunt ook de Ctrl-toets indrukken en vervolgens het scrol-wieltje op de muis gebruiken om in of uit te zoomen.

De e-module start niet (buiten het netwerk): Ik klik op de cursuspagina de e-module aan, maar die verschijnt niet. Waarom krijg ik de cursuspagina weer in beeld? Je hebt waarschijnlijk een (automatische) pop-upblokkering aanstaan, waardoor de e-module niet in een nieuw venster wordt geopend. Omzeil dit door Ctrl en Alt tegelijk in te drukken terwijl je de e-module aanklikt (werkt alleen in Windows). Mocht deze actie niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kun je je browserinstellingen wijzigen en pop-ups (tijdelijk) toestaan.

Hoe kan ik de pop-upblokkering in mijn internetbrowser (het programma waarmee je internet op gaat) uitschakelen? Dit verschilt per browser. Hieronder staat een overzicht van de meest gebruikte browsers en daarbij hoe je de blokkering uit kunt schakelen.

Internet Explorer

 1. Klik rechtsboven op het tandwiel icoon en kies Internetopties.
 2. Ga naar het tabblad Privacy.
 3. Bij Popup-blokkering kun je de blokkering inschakelen of uitschakelen.

Firefox

 1. Ga in het menu naar Extra - Opties.
 2. Ga naar het tabblad Inhoud.
 3. Bij Pop-upvensters blokkeren kun je de blokkering in- of uitschakelen.

Chrome

 1. Klik rechtsboven op het streepjes icoon en kies Instellingen.
 2. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven.
 3. Klik bij Privacy op Instellingen voor inhoud.
 4. Bij Pop-ups kun je de blokkering inschakelen of uitschakelen.

Safari

 1. Ga naar Safari en klik op voorkeuren.
 2. Zet het bij Webmateriaal het vinkje voor “blokkeer pop-upvensters” uit.

Bron-URL: http://www.webwijzer.nl/browsers/popups-blokkeren.html

Internet browser blokkeert Flash, wat te doen? Diverse internet browsers gaan binnenkort Adobe Flash, dat veel gebruikt wordt voor multimedia-toepassingen op websites, standaard blokkeren. In alle browsers is het werken met Flash nog wel mogelijk maar je moet het zelf activeren. Bijna alle online cursussen van de GGZ Ecademy die wij in ons aanbod hebben maken gebruik van Flash. Op de website van de GGZ Ecademy staat een instructie voor het activeren van Flash. Klik hier voor de instructie.

Hoe kan ik nogmaals een online cursus doornemen na voltooien? Wanneer je een online cursus hebt afgerond wordt deze verplaatst in 'Mijn leerplein' van 'actuele inschrijvingen' naar 'historie'. Klik vervolgens op de blauwe button 'Naar online cursus' om nogmaals het lesmateriaal in te zien. 

Afsluiten

Hoe kan ik een e-module afsluiten? Hoe je de e-module afsluit, hangt af van het type lesmateriaal. Er zijn twee varianten:

 • Bij de eerste klik je aan de rechterkant van het scherm op de paarse knop met ‘Terug naar cursus’. Zodra je hierop klikt, keer je weer terug naar de online cursuspagina.
 • De tweede variant betreft een e-module die in een nieuw venster wordt geopend. In dat geval kun je rechts bovenin op het kruisje klikken.

Hoe kan ik na het volgen van een online cursus terugkeren naar mijn leerplein? Wanneer je klaar bent met de online cursus en je wilt terugkeren naar bijvoorbeeld ‘Mijn leerplein’, gebruik dan de link ‘Mijn leerplein’ boven in de pagina (onder de donkerblauwe balk).

Afronden

Waar kan ik zien welke trainingen of online cursussen nog niet afgerond zijn? Rechtsboven in de donkerblauwe balk zie je een wit vlaggentje. Dit is je takenlijst. Wanneer je daar op klikt, zie je het aantal leeractiviteiten deze maand en af te ronden online cursussen staan.  Wanneer je op één van de 2 linkjes klikt, kom je bij je actuele inschrijvingen terecht in ‘Mijn leerplein’.

Bewijs van deelname/certificaat

Hoe kan ik aantonen dat ik een (leer)activiteit heb gevolgd? Wanneer je aan de voorwaarden (aanwezigheid/doornemen verplicht lesmateriaal/behalen toets) hebt voldaan, dan kun je een bewijs van deelname of certificaat ophalen in ‘Mijn leerplein’. Dit digitale document kun je ook downloaden en uitprinten.

Waar kan ik mijn bewijs van deelname vinden? Je kunt je bewijs van deelname terugvinden in ‘Mijn leerplein’ onder het tabblad ‘Portfolio’ (let op; er kan een vertraging van een paar minuten tussen zitten na het afronden van een online cursus voordat je het bewijs van deelname ziet). 

Waar kan ik mijn certificaat vinden? Je kunt je certificaat terugvinden in ‘Mijn leerplein’ onder het tabblad ‘Portfolio’ en onder het tabblad ‘Certificering’ (let op; er kan een vertraging van een paar minuten tussen zitten na het afronden van een online cursus voordat je het certificaat ziet). 

Begrippenlijst

Wat is een leeractiviteit? Een leeractiviteit is bijvoorbeeld een training, online cursus of een congres.

Wat is een online cursus? Een online cursus kan uit meerdere onderdelen bestaan, bijvoorbeeld een e-module, een toets of documenten.

Accreditatie

Hoe kan ik zien welke leeractiviteiten geaccrediteerd zijn? In de catalogus kun je filteren op een beroepsvereniging. Je ziet na de filtering de leeractiviteiten waarvoor accreditatie is aangevraagd bij die beroepsvereniging. Deze gegevens worden regelmatig bijgewerkt op basis van de aan ons verstrekte gegevens, het kan dus voorkomen dat de gegevens niet helemaal actueel zijn. Check daarom bij je eigen beroepsvereniging of de betreffende leeractiviteit ook in jouw situatie geaccrediteerd is, zo voorkom je teleurstelling. Tip: het lesmateriaal dat wij van GGZ Ecademy afnemen is bij de beroepsverenigingen alleen terug te vinden onder aanbieder GGZ Ecademy, niet onder aanbieder Parnassia Groep.

Wanneer zijn mijn punten bijgeschreven? Volg je een online cursus van de GGZ Ecademy? Dan zijn je punten na ongeveer 6 weken bijgeschreven. Let op! Je dient zelf via het accreditatieformulier van de GGZ Ecademy de punten aan te vragen, dit formulier kun je vinden bij de online cursus. Volg je een online cursus uit ons eigen aanbod? Dan zijn je punten na het voltooien van de online cursus meteen bijgeschreven. Ontvang je accreditatiepunten voor het volgen van een training of congres? Dan zijn je accreditatiepunten bijgeschreven nadat de presentie is verwerkt.

Hoe kan ik mijn BIG en/of Registratienummer doorgeven? Als het goed is zijn je BIG en/of registratienummer al bij ons bekend. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je deze gegevens zelf toevoegen via ‘mijn leerplein’ bij het tabblad instellingen.

Klacht/compliment/suggestie

Hoe kan ik klacht, compliment of suggestie doorgeven? Je kunt je ervaring aan ons doorsturen via bedrijfsscholing@parnassiagroep.nl. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een ontvangstbevestiging. Wij streven ernaar zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 4 weken, een inhoudelijke reactie te sturen. Heb je een klacht ingediend, maar ben je het niet eens met de afhandeling van de klacht? Dan kun je contact opnemen met een onafhankelijke derde via klachtencommissie@parnassiagroep.nl. Voor meer informatie over de klachtenregeling klik hier. Uiteraard zal de klacht vertrouwelijk worden behandeld. Klachten en de wijze van afhandeling worden geregistreerd voor de duur van 5 jaar.

Terug